Despre mine

Bun venit în lumea mea, o lume în care lumina, umbrele și culorile își dau mâna pentru a crea artă. Sunt Eduard Ionescu, iar această poveste nu este doar despre cariera mea ca fotograf, ci despre cum pasiunea se transformă în vocație și apoi în legătură eternă cu arta.

Începuturi umile, viziuni mari

Născut și crescut în Târgoviște, un oraș bogat în istorie și cultură, am descoperit magia fotografiei cu 15 ani în urmă. Pe atunci, aveam în mâna un simplu aparat pentru începători, dar cu ochi plini de curiozitate și imaginație. Primele evenimente la care am participat ca fotograf m-au făcut să realizez puterea unei imagini și cum aceasta poate eterniza momente și emoții.

Un destin neașteptat și primul DSLR

Destinul, uneori, are planuri mari pentru noi. O bicicletă, premiu câștigat la Kiss FM, a devenit punctul de cotitură al carierei mele. Cu decizia de a o vinde, am investit în primul meu aparat DSLR, marcând astfel trecerea de la amator la entuziast. Era începutul unei noi ere în călătoria mea fotografică.

Educație, evoluție și transformare

Orice venit obținut, fie că provenea din jobul meu de zi cu zi sau din primele contracte de fotografie, era direcționat către perfecționarea abilităților și echipamentului meu. Am devenit un învățăcel constant, petrecându-mi noptile absorbind cunoștințe din tutoriale, articole și cursuri. Multe dintre aceste cursuri erau acreditate, asigurându-mi o formare solidă în domeniu.

Însă, nu am rămas prizonier al tradiției. M-am asigurat că sunt mereu în pas cu tehnologia. De la aparatele DSLR, am evoluat spre tehnicile și echipamentele mirrorless de la Canon. Și, așa cum fotografia a evoluat, la fel am făcut și eu. Inteligența artificială (AI) a început să joace un rol esențial în editarea mea, permițându-mi să creez efecte remarcabile și să transform fotografii obișnuite în adevărate capodopere.

Profesionalism și dedicare

După 8 ani de experimentări, cursuri și auto-educație, am decis să îmi dedic întreaga energie fotografiei. Aceasta nu mai era doar un hobby, ci devenise o pasiune în adevăratul sens al cuvântului. În 2016, am inaugurat primul meu studio foto în Târgoviște, specializat în ședințe pentru familii și copii. Cu dedicare și profesionalism, studio-ul meu a crescut rapid, devenind un punct de referință în oraș.

Dar nu m-am oprit aici. De-a lungul anilor, am explorat și meșterit în diverse stiluri de fotografie, de la modă și fine art, până la fotografia de business și budoir.

Concluzie: Un drum fără sfârșit

În această călătorie, am învățat că fotografia nu este doar despre tehnică, ci și despre inimă, pasiune și conexiune. O fotografie reușită este aceea care trezește emoții, care povestește și care rezonează cu privitorul. Cu fiecare cadru, mă străduiesc să ating această esență.

Vă mulțumesc că m-ați însoțit în această călătorie și vă invit să descoperiți, alături de mine, magia inepuizabilă a fotografiei!

Urmăreste-mă pe social media: